torstai 27. syyskuuta 2012

Kolmen vartin keskiviikko

Uuni lämpiämään, vuoka esiin.
Reilu puoli pussillista pakastettuja kesäporkkanoita ja silmämääräisesti saman verran pakastettuja paprikasuikaleita pakastimesta. Sipuli keskikokoisiksi kuutioiksi. Tomaatti vähän pienemmiksi kuutioiksi. Oliiviöljyä, suolaa, pizzamaustetta. Uuniin pariinsataan asteeseen.

Muutama peruna kattilaan ja hellalle kiehumaan.

Valmiiksi marinoidut kanasuikaleet pannulle. Sipuli kuutioiksi ja pannulle kaveriksi.

Yksi porkkana ja yksi sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi, kattilaan. Silmämäärällä saman verran riisiä.

Kanasuikaleet paistumaan, risottopohja kuullottumaan. Perunat kiehuvat jo.
Risotto porisee, kanasuikaleet ovat paistuneet: reilu puolet suikaleista tarjoiluastiaan, loppupuoliska odottaa risoton valmistumista.

Vihersalaatti: friseetä ja rucolaa, tomaattia ja kurkkua, oliiviöljyä. Porkkanaraastetta.

Viikonlopulta jääneet kuivuneet pullansiivut uimaan maito-munaseoksessa. Paistetaan lettupannulla.

Ovi käy kun olen kattamassa pöytää. Ruoka on valmista.

Kolmen vartin keskiviikko
perunoita ja kanasuikaleita /kanarisotto
kasvislisuke
vihersalaatti, porkkanaraaste
jälkkäriksi epämääräiset ritarit.

4xkiittiäiti. Yksi lapsista söi muualla. Itse olin erittäin tyytyväinen kasvislisukkeeseen: yhtaikaa kirpeä ja makea.

iltapalalla tarjoiltiin normaalien leipien, myslien ja vastaavien lisäksi jälkiruualla syömättä jääneet hedelmät: omppua ja viinirypäleitä.

Ei kommentteja: