maanantai 15. lokakuuta 2012

Viikonlopun syömingit

Perjantain perinteinen roskis eli roskaruokapäivä ruokki kasvavan nuorison nakeilla, lihiksillä ja ranskalaisilla. Aikuiset nautiskelivat salaateista.

Lauantaina oli työpäivän työkiireet, leipaisin kotijoukoille aamulla ennen töihinlähtöä lihapullia tomaattikastikkeella ja sämpylöitä. Osan sämpylöistä askartelin patongeiksi.
Lihapullat menivät päivän mittaan kaikki, itseäni hemmottelin vuohenjuustotäytteisellä patongilla työpäivän jälkeen. Nuorisolle tekaisin iltapalaksi kääretortun ruisjauhoista.

Sunnuntaina oli päättäväisesti sitä mieltä, että yksi yhteinen edes suunnilleen seesteinen ateria pitää viikonloppuun mahtua.
Kehitin tarjottavaksi pekoniin käärityt kanafileet ja kyytipojaksi perunaa tai pastaa ja kasvislisuketta. Lisäksi tarjolla oli vihersalaatti, pesto trapanese (tomaattia, paahdettua mantelirouhetta, valkosipulia, yrttejä, oliiviöljyä) ja porkkanaraastetta. Jälkkäriksi murotaikinapikkuleivät. Aterian seesteisyyden kanssa oli vähän niin ja näin, mutta ruoka oli kuitenkin maukasta (paitsi yhden mielestä). Söin ihan liikaa.

Illansuussa tuli kahvivieraita, joille Isoveli leipoi aivan mahtavanmainion unelmakääretortun.

koko viikonloppu taisi olla 5xkiittiäiti.
Paitsi Isoveljen kääretorttu, joka oli herkkua. (9xherkku)

Ei kommentteja: